Tjetter, aldus de één tegen de ander…

Je ziet ze tegenwoordig overal, websites waarmee je met compleet vreemde mensen wordt verbonden. Tjetter is er zo eentje. Je hebt er natuurlijk meerdere zoals Iddin, Omegle enz enz maar vandaag gaat het meer speciaal om Tjetter.

Je ziet ze tegenwoordig overal, websites waarmee je met compleet vreemde mensen wordt verbonden. Tjetter is er zo eentje. Je hebt er natuurlijk meerdere zoals Iddin, Omegle enz enz maar vandaag gaat het meer speciaal om Tjetter.

Maar wat maakt Tjetter zo speciaal dan andere chat sites?
Om te beginnen hebben de makers gedacht aan een Twitter plugin. Met deze plugin kunnen mensen hun gesprekken op Twitter laten zien of ernaar verwijzen. Verder hebben ze een manier kunnen bedenken waardoor andere mee kunnen lezen met live gesprekken, dit zijn zogenaamde pottenkijkers. Dit is een functie die veel andere chatsites niet hebben.

Ik heb een klein onderzoekje gehouden met de mensen waarmee in sprak. Totaal heb ik 20 mensen de volgende vragen gesteld:

Waar ben je op dit moment?
Hierop antwoordde 7 van de 17 mensen dat ze op hun werk waren. 4 mensen wilde dit liever niet vertellen, en 6 zaten er thuis.

Wat doe je op Tjetter?
10 mensen wilde een leuk gesprek, 6 mensen waren opzoek naar een meisje. 4 mensen wisten niet wat ze er deden of wat voor gesprek ze wilde hebben.

Ook is me opgevallen dat de meerderheid jongens van 16 t/m 32 jaar zijn.

Soms stopt je internet of klik je het gesprek perongeluk weg. Hier heeft Tjetter nog geen reactie op en we wachten met spanning wat ze eraan gaan doen.

Maar hoe werkt dit?
Heel Tjetter is gebouwd op Python Twisted framework (zie link voor meer informatie). Python Twisted framework is een event-driven netwerk engine geschreven in Python door Twisted. Python Twisted framework werkt samen met TCP, UDP, SSL/TLS, multicast, Unix sockets en nog meer protocols (ook HTTP, NNTP, IMAP, SSH, IRC, FTP en nog veel meer.

Hoe dit allemaal in zijn werk gaat willen de makers van Tjetter niet vertellen. Wel hebben ze even (speciaal voor Ifreelancer) wat vragen beantwoord.


Vragen:
- Hoe zijn jullie op het idee gekomen om Tjetter op te zetten?
Wij vinden het belangrijk dat de creativiteit van onze medewerkers gestimuleerd wordt en er ruimte is om dit tot uiting te brengen. Daarom krijgen onze medewerkers, maar ook de oprichters van Implicit Link, doelbewust ruimte om hiermee aan de slag te blijven. Tjetter is een uitwerking van een van de ideeën van een van onze oprichters. Hij wilde graag aan laagdrempelig platform creëren waar mensen elkaar op een leuke en bijzondere manier kunnen treffen.
- Tjetter heeft zijn eigen IP, dat betekend dat hij op een eigen server draait. Wat voor server is dit? En hoeveel Mbit dataverkeer verbruiken jullie per jaar/maand?
Hier kan ik helaas geen mededelingen over doen.
- Wat gaan jullie doen aan het steeds meer worden van pornografisch getinte gesprekken (dit aangezien iedereen kan meelezen).
Niets. Als je het onderschrift op de pagina leest, zul je zien dat er helemaal geen restricties zijn. Wij willen deze juist ook niet aanbrengen aangezien dit niet de bedoeling is van dit project. Wij bieden alleen een platform waar mensen gewoon hun eigen gang kunnen gaan. Dat dit de uitwerking is, is niet meer dan een conclusie en geen aanleiding voor verdere stappen.
- Wat zijn jullie toekomst plannen?
Dat zijn er teveel om op te noemen. Waarschijnlijk komen er nog wel een aantal leuke projectjes als Tjetter van de grond!
- Wordt dit project door jullie zelf gefinancierd, of hebben jullie investeerders?
Ook hier kan ik helaas geen mededelingen over doen.
- Zou iedereen een website zoals Tjetter kunnen maken?
Tjetter gaat zeker in de aanstaande (vakantie) maanden een grote trend zetten. Hopelijk komen die beloofde functies ook snel uit!

We houden jullie op de hoogte!

adminonvrijdag 04 september 2009 - 09:07:48
comment: 34

Opbouwtijd: 0.1183 sec,0.0904 sec voor queries. DB queries: 25.